T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / ÇUKURCA - Çukurca Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi

Adnan Bahat Kimdir?

10-01-2023

lkokulu Giresun Merkez  Sultaniye Köyü ilkokulunda, Ortaokulu Giresun Merkez Atatürk lisesi orta kısmında tamamlamıştır. 16 Haziran 1995 tarihinde Maltepe Askeri Lisesinden başarıyla mezun olmuştur.

İlk olarak Tokat Jandarma Komando Tabur komutanlığında göreve başlayan Jandarma Teğmen Adnan BAHAT 2002 yılında Çorum Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrine 2.Jandarma Komando Bölük Komutanı olarak atanmıştır.30 Ağustos 2002  tarihinde Üsteğmen rütbesine yükselmiştir.

2004 yılında Hakkari Jandarma Komando Komutanlığı emrine 3. Jandarma Komando bölük komutanı olarak atanmış ve 18 Temmuz 2004 tarihinde göreve başlamıştır.Jandarma Üsteğmen Adnan BAHAT göreve başladığı tarihten itibaren terör örgütüne karşı icra edilen her türlü operasyonel faaliyete katılmış 17 Haziran 2005 tarihinde bölüğü ile birlikte kendisine verilen görevi yerine getirmek üzere Hakkari-Çukurca-Kırmızıkaya   Tepe bölgesine Yaya intikal esnasında Yağlısu tepe mevkiinde mayına basan bir askerine yardım ederken başka bir personelinde mayına basması sonucu olay yerinde kahramanca "Şehit" olmuştur.

Saygıyla ve Rahmetle anıyoruz.Ruhun Şad olsun

Yayın: 04.11.2013 - Güncelleme: 11.03.2024 12:29 - Görüntülenme: 3248